Historie

Den første "Skurvognen" blev "født" lige efter et stormøde i 1993 på Hotel Farsø med Ulrik Wilbek som foredragsholder.

 

På frivillig basis blev der oprettet en gruppe af initiativrige Hvalpsundboere: Turistgruppen - Hvalpsund. Grund ideen var at man gerne ville give vore tilrejsende gæster, turister og fastboende gode oplevelser, sammen med en bedre information omkring Hvalpsund og Farsø Kommune.

 

Den gule "Skurvogn", som var det første turistkontor i Hvalpsund, blev fundet ude på en mark. Det var et meget stort arbejde at gøre selve "skurvognen" klar til den første sæson. Mange var med i processen om at lægge gulv, sætte vinduer og døre i, male og ikke mindst sætte en vagtplan op. Det første år bestod vagten udelukkende af frivillige - også på hverdagene. Noget af et stort puslespil. Indvielsen blev den 18. juni 1994.

 

Samtidig blev vor lille vejviser "Velkommen til Hvalpsund" lanceret. En dejlig meget populær folder, hvor vore gode annoncører er med til at give en god vejvisning.

 

Initiativet til Kræmmermarkedet kom fra Inge May. Hun stod for Kræmmermarkedet sammen med Marianne Jensen de første 3 - 4 år. Kræmmermarkedet gav dengang et lille overskud. Overskudet blev brugt til at vedligeholdelse af "Skurvognen". Vedligeholdelsen af "Info Hytten" foregår stadig udelukkende på frivillig basis. 

 

I 2004 fik vi endelig sparet nok sammen til en ny Turist "Info Hytte". Det har været svært at få samlet pengene. De eneste indtægter vi har nu, er fra den lille Velkommen til Hvalpsund Vejviser. Til bygning af vores nye "Info Hytte" har vi fået den praktiske hjælp til selve opsætningen af Hytten fra Borgerforeningen.